VERSLAG WSC 2015 (2)

 

12 KWARTFINALES VOOR NEDERLAND!!

 

23 SEPTEMBER 2015

Er lopen hier in Helsingborg teamcaptains rond met een gezicht als een oorwurm, maar deze captain loopt met een smile van oor tot oor!!! Where have you been hiding your new players?’ is al meerdere keer gevraagd. Tja, ze waren en zijn er natuurlijk al lang, alleen dit keer ook een keer mee en niet zonder succes.

Met op de achtergrond de trips down memorylane hier in de huiskamer van Miatorp, even een klein resumé van deze dag. Van de 22 partijen die vandaag gespeeld zijn gaan er maar liefst 12 door naar de kwartfinales morgen, welke live uitgezonden worden via Youtube. Duimen voor ook Nederlanders op de tv-baan 😉

In het MD 35 viel het doek voor Ewoud en partner Thorsten Hukriede. Zij verloren van Tony Gunawan en Flandy Limpele (1e geplaatst). Roy en Alex speelden tegen de 5/8 geplaatste Russen Degtyarev/Itchkov, maar waren met 12-21/21-14/8-21 net de minderen. Ook Tjitte en Doriana redden het niet. In een zeer enerverende partij ging met 21-16/18-21/16-21 de winst naar het Japanse koppel Matsumoto/Matsumoto.

Roy-Alex

Roy en Alex

In het WD trad Fineke aan met haar Russische partner Elena tegen het als 1e geplaatste koppel Joanne Muggeridge/Tracey Middleton, maar met 15-21/7-21 ging de winst naar de Engelse dames. Robert en Siobhan kwamen in het GD uit tegen Nazarov/Kuznetsova. Het Russische koppel was met 21-14/21-10 echter een maatje te groot.

De match van de dag was toch wel die van Arjan en Marielle tegen het Duitse koppel Wiechmann/Vonmetz. In een ware thriller ging de winst uiteindelijk met 21-19/25-23/21-19 naar de Duitsers. Arjan trof het niet; in zijn single moest hij het opnemen tegen de als 2e geplaatste Hongaar Tamas Gebhard. De eerste game ging met 21-15 naar Gebhard, maar in de tweede game waren er zeker kansen voor Arjan. Helaas ging deze toch met 24-22 naar de Hongaar. En ook in het MD met de Engelsman David Wood moesten er drie games aan te pas komen. Van het Russische koppel Grigoryev/Nazarov werd met 13-21/21-13/15-21 verloren.

In het GD 50 was er verlies voor Jeannette en haar Zweedse partner Per Lindau tegen het 5/8 geplaatste koppel Jesper Tolman/Lone Knudsen.

Huib en Jacky gingen er bijna met de winst vandoor tegen de Denen Jeppe Jepsen/Per Mikkelsen (5/8). Met 21-18/14-21/18-21 dolven zij maar net het onderspit.

 

Dat betekent dus dat de volgende Nederlanders opgaan voor een plaats in de halve finales en bij het bereiken daarvan in ieder geval huiswaarts zullen keren met minimaal een bronzen plak…:

-MS 35: Tjitte (3/4) vs Thorsten Hukriede (5/8)

-MD 35: Gerben/Tjitte vs Andreas Lindner/Maurice Niessen

-XD 35: Roy/Georgy (5/8) vs Maurice Niesner/Claudia Vogelgsang (1)

-MS 40: Gerben vs Peter Rasmussen (1)

-WS 40: Georgy vs Natalia Gonchar

-WS 40: Marielle vs Camilla Boesen

-WD 40: Georgy/Marielle (3/4) vs Natalia Gonchar/Olga Kuznetsova

-WS 50: Jeannette (2) vs Ilona Kienitz (5/8)

-WD 50: Jeannette/Maureen vs Helle Buch/Lone Knudsen (1)

-XD 50: Grace/Magnus vs Martin Vissing/Gitte Kruse

-WD 60: Marjan/Christine (1) vs Gunnel Bengtsson/Carina Kruseborn

-XD 60: Marjan/Rob (2) vs Ilyenko/Dayanova

 

Inmiddels zijn de GD’s Rob/Marjan en Grace/Magnus door naar de halve finales!

 

Het toernooi is hier te volgen inclusief Livescore en heeft de primeur met het live uitzenden vanaf de kwartfinales via Youtube:

Eén reactie

  1. Rob van der Pot

    Compliment voor Sandra die haar taak serieus neemt met een goed verslag van de resultaten. Ik volg tussen de bedrijven door alle verrichtingen via de site. Goede resultaten voor de NL spelers. Good luck !!

Reactiemogelijkheid is gesloten