GOUD VOOR GEORGY VAN SOERLAND-TROUERBACH OP ALL ENGLAND SENIORS

Vrijdag 8 april 2016, de enkelspelen

Pin

Ondanks het grote aantal deelnemers was het de organisatie toch gelukt om alles in poules in te delen maar de aanvangstijden zouden wel vervroegd worden. Het was daarom dat Remco Lammers (Conquesto) op vrijdagochtend al om 08.30 uur de spits mocht afbijten in het ME 45. Remco won zijn poulewedstrijden en belandde in de kwartfinale van het afvalschema. Hier stond de Deen Henrik Hansen tegenover hem aan wie Remco na 3 games de eer moest laten.

Inmiddels was het ME 50 ook begonnen waar zowel Mike van Daal (Van Zijderveld) als Marcel Rietberg (Conquesto) in aantraden. Mike speelde in een poule van 3 maar wist geen potten te breken. Marcel zat in een poule van 4, én jammer genoeg ook bij de als 1e geplaatste Deen (en latere winnaar) Henrik Madsen, tegen wie hij met 19 en 16 flink partij gaf. In het VE 50 zat Grace Kakiay (Slotermeer) in een poule van 3 en speelde een spannende 3 games tegen de Ierse Sian Williams, die echter aan het langste eind trok. Ook tegen wereldkampioene en latere winnares Lone Knudsen (DK) was Grace niet opgewassen.

Rond het middaguur was het de beurt aan Linda de Kievit (Conquesto) voor het VE 45, in een poule van 5. Het sterke deelnemersveld werd aangevoerd door wereldkampioene Gitte Sommer (Denemarken) gevolgd door de Engelse kampioene Caroline Hale, dus Linda moest zwaar aan de bak. Helaas een vrijwel onmogelijke opgave, en Sommer en Hale verdeelden inderdaad het goud en zilver.

In het ME 55 trof Rick Paap (Culemborg) in zijn poule ook een wereldkampioen, Wen Sung Chang uit Chinese Taipei, nu 1e-jaars 55. Helaas was Rick niet opgewassen tegen deze latere winnaar.

Gerben Bruijstens (BC Eindhoven), als 1e geplaatst, kwam probleemloos zijn poule door en trof in de halve finale Daniel Plant. Op het afgelopen WK in september had Gerben de Engelsman nog verslagen maar Plant bleek duidelijk zijn zinnen gezet te hebben op een revanche en trok in 2 games de wedstrijd naar zich toe.

Voor het eerst had Nederland spelers in de 70+ categorie, te weten Henk Weijs en Karel Tokromo. Henk was 1 van de 11 deelnemers in het ME 70. Twee Denen en één Engelsman zaten Henk helaas dwars op zijn weg naar het afvalschema…

Het avondprogramma was voor de dames in het VE 40. In een poule van 4 zaten de als 1e geplaatste wereldkampioene 35 Rebecca Pantaney uit Engeland (nu 1e-jaars 40), de Schotse Carolyn Young, Marielle vd Woerdt (Van Zijderveld), brons op het WK, en onze eigen wereldkampioene Georgy van Soerland-Trouerbach (Almere), als 2e geplaatst. Marielle trad in haar eerste partij aan tegen Pantaney en stond op winst toen een blessure zich aandiende. Met 24-26 moest zij de eerste game gewonnen geven en besloot vervolgens heel verstandig maar niet van harte, op te geven. Zowel Georgy als Pantaney hadden geen kind aan Young, en de beslissing zou vallen in de rechtstreekse confrontatie tussen beide wereldkampioenen.. Met 17-21 ging de eerste game naar de Engelse, maar met dezelfde cijfers haalde Georgy de tweede game binnen. In het begin van de derde ging het nog gelijk op, maar de klasse van Georgy zorgde voor een flinke voorsprong die zij niet meer uit handen gaf. Met 21-12 behaalde zij het goud op de 100th All England Seniors Open!

 

gOUD gEORGY

Reactiemogelijkheid is gesloten