2 BRONS! 1 ZILVER! 2 GOUD!

Op de slotdag van 8 warme dagen World Senior Championships te Katowice, Polen, zijn vandaag in alle leeftijdscategorie├źn (35+ t/m 75+) de finales gespeeld in alle onderdelen.

Er waren drie finales met Nederlandse inbreng; Georgy van Soerland-Trouerbach in het WS45 en WD45, Marielle van der Woerdt in het WD45 met Georgy, en Jeannette van der Werff en Sandra Kroon in het WD55

Georgy en Marielle (5/8) traden aan tegen het als 1e geplaatste Russische koppel Natalia Gonchar/Olga Kuznetsova. De 1e game ging met 12-21 naar de Russinnen, maar de Nederlandse dames hadden in de 2e game ‘wind tegen’ en er werden beduidend minder foutjes gemaakt of uit geslagen. De 2e game ging dan ook met 21-8 naar de NL-dames. In de 3e game werd het een spannende strijd welke met 21-18 door Georgy en Marielle werd binnengehaald. WERELDKAMPIOENEN WD45!!!

Na de medaille-ceremonie van de ochtendsessie kon Georgy (2) zich opmaken voor de finale in het WS45. Hierin stond zij tegenover de ongeplaatste Shyu Yuh Ling die al een rijtje geplaatsten (waaronder de nr. 1) het toernooi uit had geslagen. Georgy was echter full focus, versloeg de dame uit Chinese Taipei met 21-17 / 21-13 en haalde voor de 2e maal de wereldtitel in het enkelspel binnen. WERELDKAMPIOENE WS45!!

Jeannette van der Werff kreeg maar liefst 3 maal een medaille omgehangen. Zij ontving het brons voor de op de zaterdag gespeelde halve finales in het WS55 en XD55 met de Deen Jan Petersen, en het zilver in het WD55 met Sandra Kroon.

De finale in het WD55 speelden Jeannette en Sandra (3/4) tegen het ongeplaatste Duitse koppel Ilona Kienitz/Petra Teichmann (de gezusters Michalowsky). De dames gingen voortvarend van start en stonden steeds een paar puntjes voor, maar aan eind van de 1e game ging het Duitse koppel er toch overheen en haalde met 17-21 de game binnen. Ook in de 2e game bleven de Duitsers sterk spelen en deze verloren de Nederlandse dames dan ook met 11-21. VICE-WERELDKAMPIOENEN WD55!!

De fysieke ongemakken werden deze dagen onder handen genomen door Martin ter Plegt.

Complimenten voor BWF, Badminton Polska, Silesian Badminton, Badzine Poland, City of Katowice, en de vele vrijwilligers die de ruim 1500 deelnemers en honderden partijen, zonder noemenswaardige uitloop in goede banen hebben geleid. Het was weer een geweldig event!!

Reactiemogelijkheid is gesloten