VERSLAG WSC KATOWICE DAG 1

4 augustus 2019

Op de eerste dag van de World Senior Championships 2019 te Katowice, Polen, hebben de meeste oranje-spelers in diverse onderdelen en leeftijdscategorie├źn de volgende rondes behaald. Alleen Stan de Lange verloor met zijn Deense wanted partner Anders Steenkjaer in een thrillerwedstrijd met 20-22 in de 3e game van een koppel uit India.

Grote pechvogel op de eerste dag was toch wel Karel Tokromo. Op zondagochtend verloor hij met zijn Russische partner het MD70 en ook de eerste ronde in het XD70 werd niet overleefd.

Karel Tokromo & Wiola Renholm (FIN)

Het toernooi werd zaterdagavond officieel geopend met een gratis concert door The Polish National Radio Symphony Orchestra, met een gastoptreden van de Poolse meesterviolist Krzysztof Jakowicz, wat door velen zeer gewaardeerd werd.

Aan de WSC 2019 doen ruim 1500 deelnemers mee uit alle delen van de wereld. Katowice heeft hierdoor een mega-event in huis gehaald, maar de Spodek Arena heeft een capaciteit van 12 banen in de main hall, 12 banen in de practice hall, en 5 warm-up courts. Omdat woensdag de Poolse Nationale Badmintondagen beginnen is er in de practice hall een side-event voor inwoners van Katowice en verliezers van de eerste rondes WSC.

Voor Nederland komen uit Maureen Kleijwegt-Oskam (Amersfoort), Marielle vd Woerdt (Zijderveld), Georgy van Soerland-Trouerbach (Almere), Sandra Kroon (Drop Shot), Jeannette vd Werff en Stan de Lange (TFS Barendrecht), Rick Paap, (Culemborg), Karel Tokromo (DKC), Mike van Daal. Martin ter Plegt is mee voor de fysieke verzorging.

Het WSC 2019 is te volgen via https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=14365F9A-47BD-4106-912D-0D0BE6E6370A

Baan 1 t/m 6 worden gestreamd via YouTube:

-BWF TV en Badminton Polska

Kijk hier voor de resultaten van de Nederlanders

Reactiemogelijkheid is gesloten