GOEDE 2E DAG IN KATOWICE

Hoewel de aanvangstijd voor de maandagochtendsessie al om 08.00 uur in de morgen lag, wisten de XD-koppels met Nederlandse inbreng allen hun partijen te winnen.

Maureen Kleijwegt-Oskam en Rick Paap (XD55) hadden een zware dobber aan een Frans koppel, maar haalden de 3e game met 21-18 binnen. Sandra Kroon en haar Schotse partner Ross Gladwin versloegen een Duits koppel en Mike van Daal, spelend met de Zwitserse Lene Schelbert, won eenvoudig van een Spaans koppel.

Mike was net op tijd terug van de European Masters Games in Turijn, waar hij goud behaalde in single en mix, en brons in het mannendubbel met Stuart Klint.

Stuart Klint en Mike van Daal

Later op de dag trad Rick (9/16 geplaatst, 70 deelnemers…) aan voor het MS60 tegen een speler uit de Verenigde Arabische Emiraten, welke hij in een spannende pot met 21-19/26-24 wist te winnen.

Mike had in zijn single het gelukje van een walkover tegen de als 5e geplaatste geplaatste Indiƫr Harjit Singh.

Afsluiter van de dag was het XD40 van Marielle van der Woerdt en haar Deense partner Kennet Herloev. Na een eenvoudige winst in de 1e game tegen een Indiaas koppel, ging de 2e game naar de tegenstanders. Gelukkig herpakte het Nederlands/Deense koppel zich uitstekend en werd de winst met 21-13 binnen gehaald.


Marielle van der Woerdt en Kennet Herloev

De wedstrijden van de Nederlanders zijn hier te volgen

Livestream van baan 1 t/m 6 via het BWF kanaal of Badminton Polska kanaal op Youtube

Reactiemogelijkheid is gesloten